Водокористування - технології, споруди, менеджмент: Міжнародна конференція

14.12.2015

Міжнародна науково-практична конференція «Водокористування: технології, споруди, менеджмент»

2-4 грудня 2015 р. у Київському національному університеті будівництва та архітектури пройшла ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Водокористування: технології, споруди, менеджмент»

Організатори конференції: Київський національний університет будівництва та архітектури, Польська Академія Наук, АК «Київводоканал», Мінрегіон України, Міжнародна Водна Асоціація (IWA), Асоціація Укрводоканалекологія, Асоціація Виробників мінеральних та питних вод України, ДП «Антонов», НВФ «Екополімер».

 22.jpg

Ректор КНУСА, професор Петро Мусійович Куліков, у своєму вітальному слові наголосив на актуальності наукових проблем сучасного водопостачання та водовідведення. За час роботи конференції було заслухано 9 пленарних доповідей провідних українських та польських вчених: Собчук Г., Орлов В.О., Астрелін І.М., Грабовський П.А., Гомеля М.Д., Троянович К.

У рамках пленарного засідання було показано презентацію Голови правління – генерального директора АТ «АК «Київводоканал» Білика А.О. про реконструкцію Бортницької станції аерації та проведено круглий стіл з обговоренням проблем водокористування.

На секційних засіданнях під керівництвом оргкомітету конференції проф. КНУСА Кочетова Г.М. та зав. кафедрою водопостачання ХНУСА проф. Епояна С.М., було заслухано 30 доповідей з основних напрямів:

1.     Технології, матеріали та обладнання систем водопостачання.

2.     Водовідведення, очищення стічних вод та утилізація відходів.

33.jpg 

Від компанії «Екополімер» на конференції виступив аспірант ХНУСА, провідний інженер-технолог компанії Смірнов А.В. з доповідями:

  • 25-річний інженерний досвід компанії «Екополімер» на вітчизняному та зарубіжному ринках.
  • Вплив окислювально-відновного потенціалу середовища на міграцію фосфору в системі активний мул – стічна вода на біологічних очисних спорудах.

3.jpg

Актуальність тем була відзначена оргкомітетом, а інтерес аудиторії до досвіду компанії та актуальної науково-практичної роботи викликав активне обговорення аудиторією та на підсумковому круглому столі конференції.

Загалом у роботі конференції взяли участь понад 70 науковців з України, Польщі, а також студенти та аспіранти українських ВНЗ.

blagodarstvennoe_pismo.jpg


Возврат к списку